– Vi gleder oss til å bli Rogaland Sparebank. Vi har ambisjoner om å bli den ledende lokale sparebanken i Rogaland, sier en offensiv Trine Stangeland, administrerende direktør i Den Gule Banken, Sandnes Sparebank.

Finanstilsynet ga 15. juni 2024 de nødvendige tillatelsene til gjennomføringen av sammenslåingen mellom Den Gule Banken, Sandnes Sparebank og Hjelmeland Sparebank. Sammenslåingen blir gjennomført 1. august 2024.

– Større og tydeligere posisjon

Stangeland, som fortsetter som administrerende direktør når Rogaland Sparebank etableres, har store forventninger til fusjonen. Hun forteller at arbeidet med sammenslåingen går etter planen.

– Vi er glade for at den siste formelle godkjenningen nå er på plass. Vi har god kontroll på fusjonsprosessen, og jeg opplever at det er god stemning både blant kunder og ansatte i begge banker. Nå ser vi frem til å ta en enda større og tydeligere posisjon i regionen. Det er ingen tvil om at vi blir sterkere som Rogaland Sparebank, sier Stangeland.

Konsernet Rogaland Sparebank får 183 ansatte. 151 skal jobbe i Rogaland Sparebank, og 32 ansatte skal jobbe i Aktiv Eiendomsmegling. Bankens forvaltningskapital blir i underkant av 39 milliarder kroner.

– Vi har klare vekstambisjoner og ser fram til å ønske mange nye kunder velkommen. Dette blir en bedre, bredere og mer kraftfull bank, både for kunder, ansatte, eiere og samfunn, sier Stangeland.

Mål om å vokse i hele Rogaland

Sammenslåingen vil gi mer kraft til å ta en større posisjon i et spennende og voksende marked i Rogaland. Befolkningsgrunnlaget for den nye banken vil være rundt 300.000 personer.

– Som en større bank, ønsker vi å være relevante for flere kunder. Vi tror sterkt på lokalbank-konseptet, som innebærer å være nær kundene, svare raskt og hjelpe når det trengs, samt gi råd etter behov, sier Stangeland.

Både Sandnes Sparebank og Hjelmeland Sparebank er en del av Eika Alliansen. Det betyr like systemer for både kunder og ansatte. Den nye banken blir den største eieren i Eika Alliansen med 9,84 prosent.

Sammenslåingen skjer ved at Den Gule Banken, Sandnes Sparebank overtar eiendeler, rettigheter og forpliktelser fra Hjelmeland Sparebank.

– Hele organisasjonen gleder seg til sammenslåingen. Vi ser frem til å skape gode kundeopplevelser og ta markedsandeler i hele Rogaland Sparebanks markedsområde, sier Bjørn Tjensvold, som i dag er administrerende banksjef i Hjelmeland Sparebank.

Han går inn i bankens øverste ledergruppe, som direktør for strategi i Rogaland Sparebank.

Kontaktpersoner:

Sandnes Sparebank: Administrerende direktør Trine Stangeland, tlf. 934 88 117 Finansdirektør Tomas Nordbø, tlf. 922 11 865

Hjelmeland Sparebank: Administrerende banksjef Bjørn Tjensvold, tlf. 973 05 098