BankID

BankID er den digitale legitimasjonen din som gjer at du trygt og enkelt kan identifisere deg på nett. Du kan bruke det ved signering av dokument og avtalar i banken og i ei rekkje andre offentlege portalar, og ved trygg netthandel.
  • Bruk kodebrikke eller mobilen som kodegenerator
  • Enkelt og trygt å bruke
  • BankID er personleg - sei aldri koden til andre

Aktivering av BankID

Har du bestilt BankID? Her kan du aktivere den

Raskare BankID

Ved bruk av ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller telefonen sin skjermlås (PIN) kan du få ei raskare BankID-innlogging. Les meir her

Oppdatering av app for iPhone

Har du BankID-appen på ein iPhone/iPad, vil du snart få melding i appen om å laste han ned på nytt. Du kan enkelt aktivere den nye appen med den gamle. NB! Vi vil ikkje sende deg SMS eller e-post med lenkjer til nedlasting av appen. Får du slike meldingar, er det svindel. Les kvifor du må laste ned appen på nytt, og finn svar på det du lurer på, her.

Slik sperrar du BankID-en din

Ta kontakt med banken! 

Har du mista kodebrikka di, eller mistenkjer du at ho er stolen, er det viktig å kontakte banken så raskt som mogleg. 

Har du mistanke om at nokon har fått kjennskap til BankID-passordet ditt, er det viktig å endre passord eller ta kontakt med banken med ein gong. 

BankID på mobil blir gradvis fasa ut

Frå 1. september er det ikkje lenger mogeleg å aktivere nye BankID på mobil-avtalar. Dette er på grunn av at BankID på mobil gradvis skal fasast ut og erstattast med BankID-app.
 Les meir om utfasinga her

Slik kjem du i gong

Slik opprettar du:

Skilnaden mellom BankID og BankID på mobil

Skilnaden på brikke og mobil?

BankID policy og avtalevilkår

The Trust Service Provider Statement (TSPS) beskriv den offentlege nøkkelinfrastrukturen til banken for utstedelse av elektroniske identitetar (eid) til sluttbrukarar for BankID og BankID på mobil. Viss du ønsker å lesa eit forenkla dokument, kan du sjå relevante avtalevilkår (PDS):